Vers van de kweker
Noordoostpolder en Urk gratis verzending vanaf € 40,-
Afhalen op dinsdag en vrijdag tussen 13.00 - 16.00 uur

Primula Acaulis

Primula Acaulis

Over Primula Acaulis

De Primula Acaulis, ook wel sleutelbloem genoemd, is een echt blije voorjaarsbloeier met haar heldergroene, stevige blaadjes en bloemen in de vrolijkste, felle kleuren.

Primula is een verkleinwoord van Primus en betekent ‘eerste’. De plant is daarom een echte voorjaarsbrenger. Acaulis betekent ‘zonder stengel’. De bloemen van de Primula Acaulis hebben dus vrijwel geen bloemsteeltjes, maar zitten direct op het blad.

Symboliek/legende

Hemelpoortbewaker Sint-Petrus had een begerenswaardige sleutelbos met gouden sleutels. Op een dag gleed deze uit zijn handen en viel de bos op de aarde. Op de plaats waar hij was neergekomen, groeide een opvallende plant met een tros goudgele bloemen. En zo werd de sleutelbloem geboren.

Verzorging

Plant primula’s in potten of zet ze in de border, op een plek in de schaduw of halfzon. Af en toe uitgebloeide bloemetjes weghalen zorgt ervoor dat ze weer nieuwe knoppen maken. Zo gaat je tuin vrolijk in het voorjaar in! Let een beetje op voor slakken, die in de zachte bloemblaadjes een smakelijk hapje zien.

Zorg ervoor dat de Primula niet droog komt te staan, maar let op; een Primula houdt ook niet van al te natte voeten.

Niets missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om te profiteren van leuke kortingen en voor alle tips voor nog meer Puur Tuingeluk

Beschikbaarheid